Web development
Web Development omvat het proces van het bouwen en onderhouden van websites en webapplicaties. Het is een veelzijdig vakgebied dat verschillende disciplines omvat, zoals front-en ontwikkeling, back-end ontwikkeling en webdisign
Front en Back-end
Front-end ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het bouwen van de gebruikersinterface van een website. Ze gebruiken talen zoals HTML, CSS en JavaScript om de structuur, stijl en interactieve elementen van een site te creëren. Dit omvat alles wat een gebruiker ziet, aanklikt of interactie mee heeft op een webpagina.
Front-end ontwikkelaats zijn verantwoordelijk voor het ‘onder de moterkap’ gedeelte van een website. Ze bouwen de server-side applicaties en databases die de functionalieteit van de site mogelijk maken. Talen zoals Python, Ruby, PHP en frameworks zoals node.js worden gebruikt om de logica van de site te programmeren en gegevens te beheren.
Webdesign en belangrijke aspecten
Webdesigners spelen een cruciale rol in het hele ontwikkelingsproces door zich te richtetn op het visuele aspect, de lay-out en de gebruikerservaring van een website. Ze werken samen met ontwikkelaars om aantrekkelijke en gebruiksvriendelijk interfaces te creëren.
Belangrijke aspecten van web development zijn responsief design (zodat websites er goed uitzien en goed werken op verschillende apparaten en schermformaten), toegankelijkheid (zodat de mensen met verschillende capaciteiten de site kunnen gebruiken), en beveiliging (om gegevens en gebruikersinformatie te beschermen tegen aanvallen of inbreuken).
Met voortdurende technologische vooruitgang blijft web development evolueren, waarbij nieuwe talen, frameworks en technieken opkomen. Het is een boeiend vakgebied dat essentieel is geworden in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld.
Web applicatie of website?
Web applicatie
Webapplicaties zijn handige programma’s die je via je internetbrowser kunt gebruiken zonder iets te hoeven downloaden of installeren. Ze zijn toegankelijk op verschillende apparaten en zijn vaak gebruiksvriendelijk ontworpen dus of je nou informatie wilt delen of gewoon plezier wilt hebben, er is altijd wel een webapplicatie die aan je behoeften voldoet!
Website
Een website is een verzameling van webpagina’s die met elkaar verbonden zijn en toegankelijk zijn via het internet. Het is een digitale plek waar je informatie kunt vinden, interactie kunt hebben en online activiteiten kunt uitvoeren
Het ontwerp
Het ontwerp van u website is van hoofdbelang daarom is het verstandig dat bij het bouwen van jou site deze eerst wordt gemaakt en besproken. Het is tenslotte u website en ons project daarom kunnen wij pas verder als u tevreden bent met het design wat u al heeft of dat wij maken voor u. mocht u nog geen design hebben kunt u altijd een afspraak inplannen zodat wij een idee kunnen scheppen van uw eisen en wensen dan kunnen wij op basis daarvan een design maken voor u.
Onze specialismes
Drupal is een content management software. Deze word gebruikt bij het maken van veel websites en applicaties die je vaak gebruikt. Drupal heeft goede standaard functies zoals het eenvoudig schrijfen van inhoud, betrouwbare prestaties en uitstakende beveiliging. Maar wat het onderscheidt is de flexibiliteit; modulariteit een van de kernprincipes. De tools helpen je bij het bouwen van de veelzijdige, gestructureerde inhoud die dynamische webervaringen nodig hebben.
PHP (recursief acroniem voor PHP: Hypertext Preprocessor) is een veelgebruikte open source scripttaal voor algemene doeleinden die vooral geschikt is voor webontwikkeling en kan worden ingebed in HTML. In plaats van veel commando’s om html uit te voeren (zoals te zien in C of Perl), bevatten PHP-pagina’s HTML met ingebedde code die “iets” doet. de PHP-code is ingesloten in speciale start- en eindverwerkingsinstructies <?php en ?> waarmee je om in en uit “PHP-modus” te springen.
Symfony is een set PHP-componenten, een webapplicatieframework, een filosofie en een gemeenschap die allemaal in harmonie samenwerken
Symfony-framework
Het toonaangevende PHP-framework om webapplicaties te maken. Gebouwd bovenop de symfony-componenten.
Symfony-componenten
Een set ontkoppelde en herbruikbare componenten waarop de beste PHP-applicaties zijn bebouwd, zoals Drupal, Prestashop en Laravel
Symfony filisofie
Het omarmen en bevorderen van professionaliteit, best practices, standaardisatie en interoperabiliteit van applicaties.
Woocommerve is een gratis WordPress-plugin waarmee je zelf een webshop maakt en beheert die voldoet aan jouw wensenlijstje. De plugin gebruikt de basis van WordPress en tovert dit om in een uitgebreide e-commerce-oplossing met verschillende uitbreidingsmogelijkheden. Je kunt onder andere:
- jouw producten en/of diensten presenteren
- veilige betalings- en verzendmogelijkheden bieden
- betalingen en producten beheren kortingscodes toevoegen
- voorraad beheren
- marketingtools koppelen, zoals Google Analytics
In de kern is WordPress de eenvoudigste en populairste manier om uw eigen website of blog te maken. sterker nog WordPress beheeft meer dan 43,3% van alle websites op het internet. Ja – meer dan 1 op 4 websites die u bezoekt, wordt waarschijnlijk mogelijk gemaakt door WordPress.
Op een technischer niveau is WordPress een open-source contentmanagementsysteem met een licentie onder GPLv2, wat betekend dat iedereen de WordPress-software gratis kan gebruiken of aanpassen. Een contentmangementsysteem is in feite een tool waarmee u eenvoudig belangrijke aspecten van uw website – zoals d inhoud – kunt beheren.
De verschillen van een website en webapplicatie
Doel en functionaliteit
Een website is meestal bedoeld om informatie te verstrekken, zoals bedrijfsinformatie, nieuws, blogs of e-commerce. Het belangrijkste doel van een website is om gebruikers te informeren en hen te voorzien van content. Aan de andere kant is een webapplicatie interactiever en biedt het specifieke functionaliteiten en taken. Webapplicaties kunnen bijvoorbeeld online winkels, sociale media platforms of projectmanagementtools zijn.
Interactie en complexiteit
Websites zijn doorgaans statisch en bieden eenrichtingsverkeer van informatie, waarbij gebruikers de content kunnen lezen, maar er niet direct mee kunnen communiceren. Webapplicaties daarentegen hebben een interactieve interface waarmee gebruikers acties kunnen ondernemen, gegevens kunnen invoeren en taken kunnen voltooien. Webapplicaties hebben vaak complexere functionaliteiten en vereisen meer interactie met de gebruiker.
Ontwikkelingsbenadering
Websites worden meestal ontwikkeld met behulp van HTML, CSS en JavaScript om de visuele lay-out en functionaliteiten te creëren. Webapplicaties daarentegen kunnen gebruikmaken van geavanceerdere technologieën en frameworks, zoals Ruby on Rails, Django of AngularJS, om complexe functionaliteiten te implementeren en de interactie met de gebruiker te verbeteren.